Basiscursus Tekenen

FullSizeRender-8Altijd al willen tekenen als een kunstenaar?

In 6 lessen verken je de basistechnieken, waarbij iedere les 1 of 2 nieuwe materialen centraal staan. Elke les wordt ingeleid met oefeningen om te experimenteren en vertrouwd te raken. Daarna is het maken van een eigen tekening het doel.

 

Aan het eind van de cursus kun je met de volgende materialen werken:

- Houtskool, Siberisch krijt
- Grafiet potloden en stiften (verschillende hardheden)
- Oost Indische inkt
- Soft pastel krijt
- Oliepastel krijt
- Ecoline

Docent: Fiona Weide
Beeldend kunstenaar (AKI)
1e graad kunstdocent (HKU)
1.jpg 2.jpg 5.jpg 5_1.jpg 5_2.jpg 5_3.jpg 5_4.jpg 5_5.JPG DSC_2346-3.JPG IMG_4656.JPG IMG_4658.JPG IMG_4676.JPG IMG_4834.JPG IMG_4911.JPG IMG_4961.JPG IMG_4966.JPG IMG_4973.JPG IMG_4976.JPG IMG_5028.JPG IMG_5040.JPG IMG_5086.JPG IMG_5254.JPG IMG_5274.JPG IMG_5283.JPG IMG_5299.JPG IMG_5300.JPG IMG_5302.JPG basiscursusfiona_1.jpg basiscursusfiona_10.jpg basiscursusfiona_2.jpg basiscursusfiona_3.jpg basiscursusfiona_4.jpg basiscursusfiona_5.jpg basiscursusfiona_6.jpg basiscursusfiona_7.jpg basiscursusfiona_8.jpg basiscursusfiona_9.jpg
Voor wie: Volwassenen met weinig of geen ervaring
Waar: De Zessprong, Kottendijk 110B Enschede 
Kosten: €157,00 inclusief materiaal + kopje thee/koffie
kenningsmakingles: €15,00
 
Voor meer informatie en aanmelden, mail of bel:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.fionaweide.eu
06-27909008

Ervaringen tekenen bij Fiona.

" Ik heb de eerste 6 tekenlessen bij Fiona gevolgd. Een hele fijne ervaring. Na de middelbare school nooit meer getekend , wel veel getypt en geschreven. Dus totaal geen tekenhaak ontwikkeld. Fiona heeft mij niet alleen over een drempel heen geholpen, maar mij ook goed leren kijken . Wat zijn de verhoudingen, hoe lopen de lijnen nu echt, waar ligt het accent op etc. Ook het steeds iedere les aanbieden van verschillende materialen waarmee je kan tekenen was prettig. Zo kon ik zelf ervaren wat voor materiaal mij ( nu nog ) beter ligt. Haar lessen zijn duidelijk, laagdrempelig en ook nog gezellig. Ik ben nu plezier gaan krijgen in tekenen, gewoon van alles oefenen, ontdekken hoe een object er werkelijk uitziet, het puzzelen hoe je een onderdeel nu echt kan tekenen.
De lessen hebben mij veel gebracht en als ik na een tijd van zelf oefenen met tekenen toe ben aan de volgende stap wil ik ook bij Fiona de vervolg- lessen gaan doen.

Marietta "

 " Wat heb ik genoten en vooral ook veel geleerd in haar basiscursus tekenen. Een belangrijke reden om bij haar tekenlessen te volgen waren  de tekeningen van haar cursisten waaruit zoveel tekenplezier sprak.  Fiona is niet alleen een goede tekendocent maar vooral ook een hele goede coach. Haar bevlogenheid, haar voorbereiding op de lessen met voorbeeldmateriaal, de sfeer tijdens de lessen, het voelt als een warm creatief bad. Iedereen met of zonder tekenervaring is bij Fiona in goede handen."

Veel dank,
Ricky van Berlo " 

"In de 6 basis lessen tekenen, heb ik in korte tijd verschillende materialen leren kennen en ervaren hoe ik deze middelen in tekeningen kan toepassen.
Daarbij bracht de verscheidenheid van materialen ook nieuwe technieken met zich mee.
De ondersteuning van Fiona was prettig en vakkundig zowel in praktische zin als in theorie.
Elke keer herleide ze het thema naar een bepaalde periode uit de kunstgeschiedenis.
De lessen verliepen doelmatig, werden aangevuld met natuurmaterialen, boeken of ander plaatwerk."
 
Agatha van der Voort
 
"Ik maakte in de basiscursus kennis met vele teken- materialen en hoe ik ze kon toepassen.. Door jouw tips leerde ik beter zien; contrast aanbrengen; textuur ontdekken; kleur toepassen. Via voorbeelden natekenen maar ook door steeds meer uitgedaagd te worden om mijn eigen creativiteit erin aan te brengen.

Met raad en daad stond je een ieder terzijde. Je hebt veel te vertellen en er is veel wat je ons laat ontdekken. Het maakte mij iedere keer weer blij.
De lessen hebben mij veel gebracht.
Fiona bedankt voor je leerzame; gezellige; inspirerende lessen!!"

Tineke Heeringa