Schrikkelfestival

Dit jaar is het weer zover: na 28 februari volgt 29 februari, een dag die maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarbij komt dat deze schrikkeldag op een zaterdag valt, een gebeurtenis die nog zeldzamer is. Voor atelierstichting 'de Zessprong' is dit reden genoeg voor een speciale gelegenheid: het Schrikkelfestival!

schrikkelfestival logo
We nodigen kunstenaars uit om een idee in te sturen voor een kunstwerk dat het bijzondere van deze dag op welke manier dan ook uitdrukt.
Wij zijn een groep kunstenaars die werkt in ateliergebouw 'de Zessprong', aan de rand van de wijk Roombeek in Enschede. Regelmatig houden we open dagen in ons mooie ateliercomplex. Ook organiseren we tentoonstellingen en soms zelfs theatervoorstellingen in onze ateliers.
Locaties
Bij bijzondere kunst horen bijzondere locaties. Het Schrikkelfestival gaat zich afspelen in en om Roombeek, een wijk die bekend staat om zijn opmerkelijke architectuur. Voor het festival hebben we een aantal bijzondere locaties weten te bemachtigen. Je kunt hierbij denken aan een voormalige openluchtschool, een overdekte wintertuin bij een architectenbureau, een portiersloge, atelierramen van een theatervormgever, een woonhuisgalerie, de huiskamer van een kunstverzamelaar en een aantal zeecontainers. Ook hebben we een paar buitenlocaties tot onze beschikking.
Procedure
Alle ideeën zijn welkom, zolang ze maar een relatie hebben met het Schrikkelfestival en realiseerbaar zijn op 29 februari 2020.

Idee insturen
Tot uiterlijk 12 januari 2020 kun je je idee via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. insturen. Beschrijf je idee zo uitgebreid mogelijk en vermeld ook belangrijke details. Als achtergrondinformatie ontvangen we graag een actueel CV. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury.
Uiterlijk 19 januari maakt zij bekend welke ideeën geselecteerd zijn.
Als je idee wordt uitgekozen kun je het gaan uitvoeren. Het resultaat moet uiterlijk 24 februari 2020 beschikbaar zijn. Je ontvangt hiervoor een bescheiden honorarium. Het kunstwerk blijft uiteraard in jouw bezit en is tijdens het festival verzekerd.
Randprogramma
Deze kunstwerken vormen de hoofdmoot van het festival. Daarnaast organiseren we een randprogramma bestaande uit lezingen, optredens, etc. Weet je een activiteit waarvan je denkt dat hij goed in het randprogramma past? Laat het ons weten via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook voor bijdragen in het randprogramma is een bescheiden onkostenvergoeding beschikbaar.
Wil je graag een speciaal werk maken dat getoond wordt op een bijzondere plek op een unieke dag?
Stuur je idee, vergezeld van je CV dan zo snel mogelijk naar ons op. Wij horen graag van je!

Zie ook onze pagina op facebook