Adrienne van Wartum

Adrienne van Wartum is in 1985 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem, een 5-jarige opleiding tot beeldend kunstenaar en eerstegraads docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis.
Tot 2004 was zij deels werkzaam in het middelbaar onderwijs, bij creativiteitscentra en met het organiseren van exposities in het westen van het land.
Daarna heeft zij zich met haar atelier weer in Enschede gevestigd en daar cursussen, workshops en een kunstuitleen opgezet.

Anemoon_acryl_op_doek._Adrienne_van_Wartum.jpg Beschilderde_koffer_ook_in_opdracht_of_als_workshop-neem_je_oude_koffer_mee___________Adrienne_van_Wartum.jpg Beschilderde_wijn_verpakkingen_en_olielamp_Adrienne_van_Wartum.jpg Boomschilderijen_klaprozen_4_panelen_van_30_x_160_cm._acryl._Adrienne_van_Wartum.JPG Climbing_the_wall_acryl-inktsteen_op_papier_Adrienne_van_Wartum.jpg Derryclare_Lough_Ierland_5-kleurenlino_op_papier._Adrienne_van_Wartum.jpg Epouvantail-vogelverschrikker_acryl_op_doek._Adrienne_van_Wartum.jpg Gekleurde_tulpen_monotype_krijt._Adrienne_van_Wartum.jpg Grote_papaver_acryl_op_doek._Adrienne_van_Wartum.jpg Houtwal_Winterswijk_IV_Collage_krijt_inkt._Adrienne_van_Wartum.JPG Magnolia_op_oker_acryl_op_doek_Adrienne_van_Wartum.jpg Model_de_krant_lezend._Collage_inkt_acryl_op_doek._Adrienne_van_Wartum.jpg Model_z.t._2._Monotype-krijt._Adrienne_van_Wartum.jpg Papaverveld_acryl_op_doek._Adrienne_van_Wartum.jpg Pompoenen-4-kleuren_lino-Adrienne_van_Wartum.JPG Zonsondergang_in_Groningen_acryl_op_doek._Adrienne_van_Wartum.jpg Haar uitgangspunt is de schoonheid van de natuur en het menselijk lichaam.

Na het maken van studies en schetsen – willen weten hoe het in elkaar zit – volgt een proces van weglaten en abstraheren, het komen tot de essentie.
Het resultaat, tekeningen, schilderijen, lino’s, houtsnedes en monotypes, is speels en herkenbaar, maar niet realistisch; vrolijk van kleur en ambachtelijk van techniek.
Haar passie is ook, deze manier van kijken, werken en genieten over te brengen aan jong en oud, in cursussen en workshops.

U bent van harte welkom om een afspraak te maken om op atelierbezoek te komen of de Open Atelier dagen te bezoeken. Door het gebruik van verschillende materialen en de diversiteit aan onderwerpen is haar verzameling kunstwerken steeds vernieuwend en gevarieerd!

In het atelier vindt u ook een ruim scala aan kunstkaarten en handgemaakte aardigheidjes.
Ook kunt u ideeën opdoen voor workshops, kinderpartijtjes en andere creatieve feestjes.

http://www.a3-art.nl/